Prijzen & betaalmethodes

Bij Standplaats.nl streven we ernaar om het vinden en boeken van standplaatsen zo gemakkelijk en transparant mogelijk te maken, inclusief de betalingen. Vanwege de vele mogelijkheden omtrent de prijzen kan het soms wat verwarrend lijken. We streven ernaar om zo transparant en duidelijk mogelijk te zijn. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe prijzen berekend worden.

Het kan zijn dat de prijzen in de toekomst aangepast worden. We zoeken naar een eerlijke prijs, die voor u en ons beide werkt.

Prijsmodellen

Sommige Stands willen geld betalen om ergens te staan, anderen vragen geldt. Dit zelfde principe geldt voor Locaties. Of, je wil je prijs op basis van omzet achteraf bepalen, en soms weet je het gewoon niet vooraf. Vandaar dat we verschillende prijsmodellen hebben. Je kan voor elke Stand, Truck, Locatie of Standplaats een eigen prijsmodel instellen.

LEES DIT: Er zijn 4 keuzes:

  1. Verdien: Dit model staat in het teken van inkomsten. Bij elke boeking van uw standplaats of stand/truck, wordt u betaald. Of het nu gaat om een dag, een weekend of een hele week, elke boeking levert u inkomsten op. Maar let op: het zou ook kunnen dat je concurrenten geldt betalen om geboekt te worden, waardoor anderen misschien meer boekingsverzoeken zullen ontvangen. Kijk goed naar de concurrenten op de markt om een eerlijke gebalanceerde prijs te bepalen. Als je het in het begin nog niet weet kun je ook kiezen voor het ‘Overleg’ prijsmodel.
  2. Betaal: Hierbij investeert u in een boeking. Of u nu een standplaats huurt voor uw foodtruck of een speciale standplaats boekt voor een evenement, u betaalt voor deze gelegenheid. Bekijk het als een investering in en de mogelijkheid om uw klanttevredenheid te vergroten.
  3. Overleg (n.o.t.k. – ‘nader overeen te komen’): Bij dit model is de prijs flexibel en gebaseerd op overleg. Het biedt de kans om een win-win situatie te creëren voor zowel u als de andere partij. Het bedrag kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en wordt overeengekomen tussen beide partijen. Zowel u als de ontvanger van de boeking krijgen de mogelijkheid om een prijsmodel voor te stellen en hier een bedrag aan te koppelen.
  4. Omzet: Met dit model hangt de prijs af van de gegenereerde omzet. Het biedt u de mogelijkheid om de kosten te delen op basis van het succes van de verkoop. Hoe beter de verkoop, hoe hoger de kosten en vice versa. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn, vooral als u optimistisch bent over uw verkoopprognoses.

Boekingsverzoek versturen óf ontvangen: het maakt verschil voor het prijsmodel!

Het prijsmodel van de ontvanger van de boeking wordt gehandhaaft. Bv. als jouw Stand een ‘Overleg’ prijsmodel heeft, maar jij met jouw Stand een verzoek stuurt naar een Locatie die een ‘Omzet’ prijsmodel heeft, dan zal het omzet prijsmodel gehandhaaft worden voor die betreffende boeking. Dit geldt ook andersom: Als die betreffende Locatie daarna eens een boekingsverzoek verstuurd naar deze zelfde Stand, dan wordt het prijsmodel van de Stand gehandhaaft en zal de boeking dus een Overleg prijsmodel hebben.

Boekingsfee & boekingskosten

De boekingsfee en de boekingskosten zijn afhankelijk van het prijs model dat de geboekte stand/standplaats hanteert. Er kan ook een combinatie van verschillende prijsmodellen zijn in één boeking als er bijvoorbeeld meerdere standplaatsen geselecteerd zijn, waardoor het soms wat lastig te zien is hoe de prijs exact is berekend. Hieronder de uitleg.

Bij de modellen ‘Verdien’ en ‘Betaal’: Onze prijzen zijn gebaseerd op een commissie (boekingsfee) van 15% over het totale ‘boekingsaldo’, plus vaste boekingskosten van € 5,- euro* per boeking.

Wat wordt dan precies bedoeld met boekingsaldo? Het totale huur of verhuur bedrag van alle stands/standplaatsen die geboekt worden, zowel negatief of positief, bij elkaar opgeteld. Om het beter uit te leggen, zie het rekenvoorbeeld:

Bijvoorbeeld: 1 boeking met 2 standplaatsen, waarvan 1 standplaats met een € 10,- ‘Betaal’ prijs-model, plus 1 standplaats met een € 10,- ‘Verdien’ prijs-model heeft een ‘boekingsaldo’ van € 20,- euro. Er wordt dan 15% van 20,-(= € 3,- euro) boekingsfee in rekening gebracht, plus € 5,- euro vaste boekingskosten per 1 boeking, beide betalen door de initiatiefnemer van de boeking. De initiatiefnemer betaald in bovenstaande voorbeeld verder niks voor de standplaatsen omdat 10 (‘Betaal’) + 10 (‘Verdien’) = 0,- is. Hij moet dus zowel 10 euro betalen als ontvangen, wat per saldo 0 is.

Bij het model ‘Overleg’: Een boeking met één of meerdere ‘Overleg’ (n.o.t.k.) prijzen kan verstuurd worden, maar niet helemaal afgerond worden zolang de geboekte Stand of Standplaats een ‘overleg/ nader overeen te komen’ (n.o.t.k.) prijs heeft. Dus, tijdens het boekingsproces moet er door minimaal een van de partijen een bod gedaan worden met een prijsmodel ‘Verdien’, ‘Betaal’ of ‘Omzet’ om de boeking te kunnen voldoen. De bijbehorende boekingsfee en boekingskosten zullen dan aan de hand van dat geboden prijs-model(en) berekend worden.

Bij het model ‘Omzet’ wordt een boekingsfee van € 8,- euro* per geboekte dag gerekend, plus vaste boekingskosten van € 5,- euro per boeking.

De prijzen van de beschikbare standplaatsen of stands zijn gemakkelijk te bekijken tijdens het zoeken en boeken op ons platform. Over het algemeen worden de ‘Verdien’ prijzen exclusief boekingsfee weergegeven, en de ‘Betaal’ prijzen inclusief boekingsfee, zodat de gebruiker zo snel mogelijk ziet wat hij/zij ontvangt of moet betalen.

De boekingskosten zijn niet bij de stand/standplaats kosten weergegeven, maar wel bij de totaal kosten. Dit is omdat tijdens het tonen van deze prijs wij het aantal boekingsdagen nog niet weten. De boekingsfee is altijd 15%, en heeft dus geen effect heeft op het aantal boekingsdagen, die die kan wel getoond worden. De boekingskosten zijn eenmalig per boeking, en worden wel weergegeven in de totaal-overzichten als het aantal dagen bekend zijn. Diegene die de boeking initieert is ook diegene die de boekingskosten en de boekingsfee betaald.

*ALLE PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF BTW!

Boekingsverzoeken sturen is gratis. Dit zorgt ervoor dat u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt.

Per dag overschrijven

Je kan voor elke Stand, Truck, Locatie of Standplaats een model en standaardprijs instellen, maar deze ook per dag in de week (ma, di, etc) overschrijven.

Boeking Opties

Het gebruik/toevoegen van opties in de boeking is geheel gratis. Er worden ook geen fee of extra kosten over eventuele optie prijzen in rekening gebracht.

Standplaats.nl BV behoudt zich het recht voor om in de toekomst toch een boekingsfee in rekening te brengen over het boekings-optie’s saldo.

Betaalmethodes

Om het betalingsproces eenvoudig en veilig te houden, maken we momenteel gebruik van iDeal als vaste betaalmethode. iDeal is een betrouwbare en bekende betaalmethode in Nederland, waarmee u gemakkelijk en veilig online betalingen kunt uitvoeren via uw eigen bank.

Voor grotere bedrijven is het op aanvraag ook mogelijk om op rekening kosten te maken. Hiervoor echter zullen we mogelijk een aanbetaling vragen of strenge eisen stellen om solvabiliteit vast te stellen. Standplaats.nl BV houdt zich het recht voor om deze betaalmethode te blokkeren en u te verplichten om van de iDeal methode gebruik te maken.

Mocht u vragen hebben over onze prijzen of betaalmethodes, neem dan gerust contact met ons op via de chat of stuur een e-mail naar mail@standplaats.nl. Wij staan klaar om u te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

*ALLE PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF BTW!